DTP:Hükümetin bilgisi var

4 Kasım 2007 Pazar

DTP: Hükümetin Bilgisi Dahilinde K. Irak'a Geldik

Haber:  DTP: Hükümetin Bilgisi Dahilinde K. Irak'a Geldik

Hakkari'de terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 Türk askerinin serbest bırakılması için K. Irak'ta bulunan DTP'nin 3 milletvekilli hükümetin bilgisi dahilinde burada olduklarını söyledi


Hakkari'de terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 Türk askerinin serbest bırakılması için Kuzey Irak'ta bulunan Demokratik Toplum Partisi'nden 3 milletvekilli, kendilerini hükümetin bilgisi dahilinde burada olduklarını söyledi. Türk askerlerinin bugün serbest bırakılmasının ve Türkiye'ye gönderilmelerinin ardından, askerlerin serbest bırakılması konusunda PKK ile görüşmelerde bulunan DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Erbil'de Cihan haber ajansı'na açıklamalarda bulundular.

DTP"li vekiller, askerler için önceki gün kuzey Irak"a geçtiklerini, bugün sabah yerel Kürt Hükümeti İçişleri Bakanı Kerim Sincari Başkalığında ve Peşmerge Kuvvetleri korumasında 3 saatlik yol gitiklerini, bu sırada kendilerine ABD subaylarının da eşlik ettiğini anlattı.

0 yorum: